luni, 2 aprilie 2012

Despre ordine!

      Printre cele mai dese reprosuri  in randul parintilor se numara  acela ca odraslele lor nu fac ordine, nu strang jucariile, hainutele etc .
     De fapt, s-a dovedit ca exista un oarecare risc sa il obligi pe cel mai mic de 3 ani sa faca mereu ordine. Poate deveni maniac in acest domeniu.  Inaintand in varsta el nu se va putea bucura de jocul impreuna cu alti copii din cauza obsesiei inradacinate de a pune imediat la loc un obiect pe care l-a folosit. Copilul nu intelege, de fapt, notiunea de ORDINE; ca cat e mai multa dezordine, cu atat se simte mai confortabil. In plus, sa recunoastem, camerele copiilor din ziua de azi sunt facute pentru a multumi parintii. O multime de etajere, pe care troneaza jucariile "de etalat",  cutiute dragute cu panglici si fundite impopotoneaza excesiv camera unor copii. In fond, copilul are nevoie pana pe 4 ani, doar de un pat confortabil, un covor mai grosut, deoarece, se stie, copiilor le place sa se joace pe jos, si o cutie sau doua, suficient de incapatoare pentru jucarii.
    Jucariile se pun la loc o data pe zi, seara inainte de culcare, cand toata lumea din casa va face acelasi lucru. In fond, jucariile sunt prietenii copiilor, normal ca si ele au nevoie de odihna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu